Another Castle Sings: Falling

Twin Peaks

Another Castle Sings -sarjassa matkustetaan tällä kertaa 30 vuotta taaksepäin Washingtonin osavaltioon, Yhdysvaltoihin. Kanadan rajan tuntumassa sijaitseva pikkukaupunki saa vieraakseen FBI-agentti Dale Cooperin, kun rannalta löydetään paikallisen teinitytön alaston, muoviin kääritty ruumis. Kuka tappoi Laura Palmerin? Epäiltyjä riittää jonoksi asti, kun kaupungin salaisuudet paljastuvat vähän kerrallaan. 

David Lynchin kulttisarja Twin Peaks tarjoaa katsojalleen paitsi hyvin huuruiseksi äityvää murhamysteerin selvitystyötä ja pikkupaikkakunnan draamaa ja vehkeilyä, myös runsain mitoin sumuista syysmaisemaa, mäntyvuorausta ja ihanaa aikakauden puvustusta villapaitoineen ja ruudullisine flanelleineen. Sarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta sijoittuvat 80- ja 90-lukujen taitteeseen. Kolmas tuotantokausi julkaistiin 25 vuotta myöhemmin, aivan ennustusten mukaan.

Sarjan tunnusmusiikkinakin kuultava Julee Cruisen “Falling” sopii yhteen utuisan vuoristomaiseman kanssa yhtä hyvin kuin kahvi ja kirsikkapiiras konsanaan. Nykykatsojalle sarjan alkuintro voi tuntua kovin pitkältä, mutta Fallingin instrumentaaliversio ja jylhät maisemat tekevät siitä katsomisen arvoisen. Kappaleesta on myös lyriikkaa sisältävä versio, ja sitä onkin käytetty myös AC:n sovituksessa. Haikea rakkauslaulu kipuaa aina matalista varoituksista korkeaan kaihoon ja toivoon: Are we falling in love?

Leave a Reply

Your email address will not be published.