Another Castle Sings: Terminator 2: The Judgment Day theme

Skynet -logo

Tänään juhlistamme kansainvälistä Skynet Becomes Self-Aware Dayta!

29.8.1997 Cyberdyne Systems -yhtiön kehittämä tekoäly Skynet tuli tietoiseksi itsestään ja aiheutti globaalin ydintuhon, pyyhkäisten samalla lähes koko ihmiskunnan maan tasalle – ainakin jos on uskominen Terminator-elokuvasarjaa. Tämän Tuomion päivänäkin tunnetun tapahtuman muistoksi Another Castle Sings -sarjassa pureudutaan Terminator 2 – Judgment Day -elokuvan tunnusmusiikkiin.

Terminator 2 kertoo aikamatkaavasta tappajarobotista (Arnold Schwarzenegger kenties ikonisimmassa roolissaan), joka palaa ajassa taaksepäin suojellakseen tulevaisuuden messiaaksi povattua nuorta John Connoria viheliäiseltä T-1000-robotilta. Tulevaisuudessa Connorin on määrä johtaa ihmiskuntaa taistelussa Skynetiä vastaan.

Vuonna 1991 ilmestynyt Terminator 2 edusti aikanaan uusinta uutta CGI-erikoistehosteissa. Tästä syystä säveltäjä Brad Fiedel pyrki luomaan myös elokuvan soundtrackille äänimaisemia, joiden kaltaisia ei ollut ennen kuultu elokuvissa. Suuressa osassa ovatkin erilaiset syntetisaattorit, mutta lisäksi elokuvassa kuullaan myös eri tavoin prosessoituja “luonnollisia” ääniä. Esimerkiksi teemabiisin ikoninen, metallin kalahtelulta kuulostava rytmikuvio on saatu aikaan hakkaamalla paistinpannua vasaralla.

AC:n repertuaarissa Terminator-teema (tuttavallisemmin Termari) lukeutuu kuoron vanhimpiin biiseihin, ja sitä onkin päästy esittämään vuosien varrella lukemattomia kertoja sekä koko kuoron että pienryhmän kesken, sekä Suomessa että ulkomailla. Kappale on ollut myös suosittu erilaisilla tilauskeikoilla, ja eräissäkin pöytäjuhlissa yleisö peräti villiintyi hakkaamaan ruokailuvälineitään pöytään kappaleen tahdissa!