Another Castle Sings: Arrietty’s Song

Arrietty the Borrower

Another Castle Sings -sarja palaa pitkästä aikaa animen pariin, ja esittelyvuoroon pääsee Studio Ghibli -elokuva Kätkijöiden tunnusmusiikki Arrietty’s Song. 

Elokuva perustuu Mary Nortonin vuonna 1952 julkaistuun Kätkijät-saturomaaniin, jossa pienenpieni perhe asustaa ihmistalon seinän- ja lattianrakosissa ja lainailee salaa ihmisten tavaroita omiin tarpeisiinsa. Eräänä päivänä kätkijöiden pahin painajainen toteutuu, kun perheen Arrietty-tyttö paljastuu vahingossa talossa asuvalle pojalle. 

Kätkijöiden soundtrackin on säveltänyt ranskalainen laulaja-harpisti-säveltäjä Cécile Corbel. Corbelin musiikki päätyi elokuvaan mielenkiintoista reittiä: Ghibli-fanina hän päätti eräänä päivänä lähettää oman albuminsa studiolle, jossa siitä yllättäen innostuttiin. Studio päättikin tilata Corbelilta saman tien soundtrackin Kätkijöihin. Corbel on ensimmäinen ei-japanilainen säveltäjä, jonka musiikkia on käytetty Ghiblin elokuvissa. 

Arrietty’s Songin lisäksi Cécile Corbel soittaa ja laulaa itse useilla elokuvassa kuultavilla raidoilla. Monipuolinen soundtrack on saanut vaikutteita erityisesti kansanmusiikista ja kelttiläisistä sävelistä, ja kappaleissa kuullaan Corbelin harpun lisäksi useita mielenkiintoisia soittimia, kuten säkkipillejä, irlantilaisia huiluja sekä bodhrán-rumpua. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.