Another Castle

Another Castle on vuonna 2014 perustettu Helsingin nörtein enimmäkseen naiskuoro. Ohjelmistomme on saanut inspiraationsa muun muassa videopeleistä, televisiosarjoista ja elokuvista.

Another Castle sai alkunsa nörttinaisille suunnatussa Facebook-ryhmässä “Geek Women Unite! (Finland)”, ja sen ensimmäinen kokoontuminen järjestettiin naistenpäivänä 8. maaliskuuta 2014. Ensimmäisen vuoden aikana kuoro rakentui aktiivisten jäsentensä ansiosta hajanaisesta lauluryhmästä tavoitteelliseksi kuoroksi, johon ovat tervetulleita kaikki laulamisesta innostuneet.

Pääsykokeettomuudesta huolimatta kuoro ei tingi taiteellisesta tasostaan eikä pelkää haastaviakaan sovituksia. Koko ohjelmistomme on alusta saakka ollut kuorolaisten itsensä sovittamaa, ja vuosien saatossa meille on kertynyt kattava valikoima nörttimusiikin helmiä. Musiikillisesti kappaleidemme tyylit vaihtelevat kansanmusiikista popsävelmiin ja jopa teknoon!

Another Castlen ensimmäinen esiintyminen oli yksityistilaisuudessa syyskuussa 2014, puoli vuotta kuoron perustamisen jälkeen. Vuosien varrella kuoro on konsertoinut niin intiimeissä perhejuhlissa kuin suurissa saleissakin. Lähes jokavuotiseksi perinteeksi ovat muodostuneet kesäkonsertit Espan lavalla sekä lukuisat conit ja muut scifi-, fantasia- ja pelitapahtumat. Olemme laulaneet täysille saleille muun muassa Popcult-tapahtumassa Helsingin Kulttuuritalolla sekä Pohjoismaiden suurimmassa roolipelitapahtumassa Ropeconissa.

Kesällä 2017 esiinnyimme scifi- ja fantasiatapahtuma Worldconissa Helsingissä kansainväliselle yleisölle yhdessä sisarkuoromme Riverside Castlen kanssa. Inspiroiduimme Worldcon-tunnelmasta niin paljon, että järjestimme ensimmäisen ulkomaanmatkamme vuonna 2019 Irlantiin Dublinin Worldconiin, jossa saimme innostuneen vastaanoton.

Vuonna 2015 perustettiin keikkaileva pienryhmä Side Quest laulamaan tilaisuuksissa, joihin koko kuoro ei mahdu. Side Questista onkin muodostunut kysytty esiintyjä niin erilaisiin perhejuhliin kuin vaikkapa kirjanjulkkareihin tai taidenäyttelyn avajaisiin.

Muutama erityisesti mieltämme lämmittänyt huomio vuosien varrelta:

Dublin Worldcon, 2019 yleisöpalaute. (Vähän mietimme, miksi kirkkokuorojen tulisi olla huolissaan, kyllä me ollaan ihan kilttejä. Lupaamme. Niinku, ihan oikeesti. Ettekä ainakaan voi todistaa ettei oltais.)

Retwittaus joka ei koskaan unohdu <3

“Did not expect this cover done from a room full of ultra-feminist-looking choir. Not saying they are, they just look like a bunch, LOL! Well done!”

YouTube-kommentti. Kansalliskirjaston pelinäyttelyn avajaiset, 2019.