Another Castle Sings: Dark World

Another Castle Sings -sarjassa sukelletaan vaihteeksi retropelien maailmaan: tällä kertaa esittelemme The Legend of Zelda: A Link to the Past -pelistä tutun Dark World -kappaleen. 

Zelda-pelisarjan päähenkilö on Link, vihreäasuinen ja haltiakorvainen nuorukainen, jonka tehtävänä on puolustaa Hyrulen kuningaskuntaa pahaa demonikuningas Ganonia vastaan. Vuonna 1991 Nintendolle julkaistu Link to the Past on pelisarjan kolmas osa, ja sitä pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen parhaista videopeleistä.

Zelda-pelien soundtrackin on säveltänyt legendaarinen Koji Kondo, jonka kädenjälki on tuttua myös muun muassa Super Mario -peleistä. Link to the Pastin soundtrackilla on monia melodioita, jotka vakiintuivat myöhemmin Zelda-sarjan vakioteemoiksi, esimerkkinä vaikkapa Hyrulen linnan teema. 

Merkittävä Link to the Pastissa esitelty idea on ajatus kahdesta rinnakkaisesta maailmasta, joiden välillä pelaaja voi matkustaa. Tavallinen Hyrule eli valon maailma ja toisaalta korruptoitunut pimeä maailma – Dark World – ovat olemassa rinnakkaisissa ulottuvuuksissa ja sisältävät samoja paikkoja ja maamerkkejä. Ikoninen Dark World -teema kuuluu tietysti pimeyden maailmaan. Link to the Pastin myötä ajatus rinnakkaismaailmoista vakiintui Zelda-sarjan tavaramerkiksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.