Another Castle Sings: Aerith’s Theme

Final Fantasy VII

Another Castle Sings -sarjassa esitellään vaihteeksi kuoron uudempaa tuotantoa: Final Fantasy VII -pelissä soiva Aerith’s Theme!

Final Fantasy -pelisarja on yksi maailman tunnetuimpia japanilaisia roolipelejä eli JRPG:itä, ja sarjan seitsemättä osaa pidetään yleisesti sarjan parhaana. Playstation-konsolille suunniteltu ja vuonna 1997 julkaistu peli oli aikanaan maailman kalleimpia, ja sen 3D-grafiikat olivat aikanaan ällistyttäviä. Pelissä pieni Avalanche-kapinallisjoukko taistelee pahaa Shinra-korporaatiota vastaan.

Aerith Gainsborough on yksi pelin päähahmoista. Hän on huoleton kukkaistyttö suurkaupunki Midgarin kaduilta, mutta pelin edetessä selviää, että hän kuuluu lähes sukupuuttoon kuolleeseen Cetra-kansaan, jolla on läheinen yhteys planeetan elinvoimaan. Aerithin teema on yksi pelin tunnetuimpia kappaleita.

Final Fantasy VII oli sarjan ensimmäinen Playstationille tuotettu peli. Playstationissa olisi ollut aiempaa enemmän äänikanavia käytössä, samoin kuin mahdollisuus käyttää studiossa äänitettyä musiikkia. Uusi teknologia olisi kuitenkin tarkoittanut pidempiä latausaikoja peliin, joten soundtrakin säveltäjä Nobuo Uematsu päätyi hyödyntämään syntetisoituja ääniä, jotka pelikonsoli pystyi tuottamaan reaaliajassa.  Vuonna 2020 FF7:stä julkaistiin uusintaversio, jossa tutuista kappaleista päästiin kuulemaan uudelleen orkestroidut versiot.

Vuonna 2012 Aerithin teema pääsi sijalle 16 radiokanava Classic FM:n äänestyksessä, joka listaa vuosittain parhaat klassisen musiikin teokset.

Leave a Reply

Your email address will not be published.