Another Castle Sings: Cruel Angel’s Thesis

Neon Genesis Evangelion

Mistä tietää, että animetunnari on saavuttanut klassikon aseman? No tietenkin siitä, miten suosittu se on karaokebiisinä! Tällä kertaa Another Castle Sings -sarjassa pääsemme toteuttamaan sisäistä karaokediivaamme Neon Genesis Evangelion -sarjan tunnuskappaleen Cruel Angel’s Thesisin myötä. 

Neon Genesis Evangelion kertoo teini-ikäisestä Shinjistä, joka saapuu futuristiseen Tokio-3:een tutkijaisänsä kutsumana. Isän johtamassa tutkimuslaitoksessa kehitellään Evangelioneina tunnettuja biokoneita eli mechoja, jotka ovat ainut keino taistella avaruudesta käsin hyökkääviä Enkeleitä vastaan. Shinji päätyy ohjaamaan yhtä Evangelionia, mutta jättimäisen, oudolla tavalla elävän ja tuntevan (ja ajattelevan?) koneen sisään astuminen osoittautuu paitsi fyysisesti myös henkisesti vaativaksi. Kun Evangelioneiden salaisuudet alkavat paljastua Shinjille, hän joutuu kohtaamaan myös oman menneisyytensä haamut.

Hieman kryptisestä lopustaan huolimatta NGE on yksi kaikkien aikojen suosituimpia animesarjoja, ja sen energinen alkutunnari on noussut useissa rankingeissa ja äänestyksissä parhaaksi animekappaleeksi. Ja eihän tuota käy kiistäminen: menevän pop-melodian ja juutalais-kristillisellä kuvastolla leikkivien hämylyriikoiden yhdistelmää pystyy harva vastustamaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.