Another Castle Sings: Ain’t No Grave

Richard Morgan: Altered Carbon

Another Castle Sings -sarjassa kanavoidaan tällä kertaa haudantakaisia tunnelmia Altered Carbon -scifisarjassa soivan Ain’t No Graven myötä.

Kyberpunktunnelmainen Altered Carbon perustuu Richard Morganin samannimiseen romaaniin (joka on suomennettu nimellä Muuntohiili). Sarjan sijoittuu tulevaisuuteen, jossa ihmisen tietoisuus on mahdollista siirtää ruumiista toiseen. Tarina alkaa, kun kapinallinen sotilas Takeshi Kovacs herätetään kuolleen poliisin kehossa ja värvätään ratkaisemaan selvittämätöntä murhaa.

Ain’t No Grave on alunperin perinteinen amerikkalainen gospel, jonka sävelsi saarnaaja Claude Ely vuonna 1934 viruessaan tuberkuloosista kärsivänä vuoteessa – vain 12 vuoden iässä! Kappaleen alun perin kristillishenkiseksi tarkoitetun sanoituksen voi hyvin tulkita kuvaavan myös hieman toisenlaista kuoleman uhmaamista.

Kappaletta ovat vuosikymmenten mittaan esittäneet  lukemattomat artistit Johnny Cashista Tom Jonesiin, ja se on soinut myös useiden elokuvien soundtrackeilla. Altered Carbonissa kappale kuullaan ensimmäisen kauden päätöksenä Renée Elise Goldsberryn laulamana. AC:n versiossa päästään nauttimaan paitsi ihmisäänten soinnista myös mehevistä kehorytmiikoista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.