Another Castle Sings: The Scavenger

BB-8 aavikolla

Harva on välttynyt kuulemasta elokuvamusiikin maestro John Williamsin musiikkia elämänsä aikana, niin monet ikoniset elokuvasävelmät ovat lähtöisin hänen sulkakynästään. Yksi tunnetuimmista Williamsin sävellystöistä on tietenkin Tähtien sota -elokuvasarjan musiikki, josta meidän ohjelmistossamme on Episodi VII: The Force Awakens -elokuvasta tuttu The Scavenger eli päähenkilö Reyn teema. Se saakin luvan olla myös tämänkertaisen Another Castle Sings -postauksemme aiheena!

Rey on aavikkoplaneetta Jakkulla elävä orpo romunkerääjä, joka tienaa elantonsa metsästämällä uudelleenhyödynnettäviä osia hylätyistä aluksista. Kun Rey kohtaa astrodroidi BB-8:n ja karanneen imperiumin iskusotilaan Finnin, hän päätyy huikealle seikkailulle halki galaksin. Käy myös ilmi, että Rey pystyy käyttämään Voimaa, jedien muinaista taitoa. Keneltä Rey on kykynsä perinyt?

Elokuvassa Reyn teema kuullaan ensimmäistä kertaa Jakkun hiekka-aavikoilla, jossa sankarittaremme keräilee romua maahan iskeytyneestä tähtituhoajasta. Doorisessa kirkkosävellajissa soiva kappale kuuluu sittemmin aina Reyn kokemien tärkeiden käännekohtien taustalla hieman eri muunnelmina. Kappaleessa on paitsi seikkailun tuntua myös aavikkoplaneetan hiekkamyrskyjen mäiskettä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.