Another Castle Sings: The Secret of Monkey Island

“Hi! My name’s Guybrush Threepwood, and I want to be a pirate!” Näillä sanoilla alkaa eräs ikoninen seikkailupeli, jota muistellaan tänään Another Castle Sings -postaussarjassa. Peli on tietysti The Secret of Monkey Island.

Monkey Islandissa matkustetaan nuoren Guybrushin seurassa Karibianmerelle merirosvoilun kulta-aikaan. Nuorukainen haaveilee merirosvon urasta, mutta sitä varten hänen tulee suoriutua erinäisistä koitoksista. Ennen pitkää Guybrushin tie vie tietysti tarunhohtoiselle Apinasaarelle…

The Secret of Monkey Island on yksi kaikkien aikojen tunnetuimpia point and click -seikkailupelejä, ja se on jäänyt pelihistoriaan erityisesti omaleimaisen huumorinsa ansiosta.

Tie apinan pään muotoiseen temppeliin aukeaa jättimäisellä vanupuikolla, ja miekkakaksintaisteluissa pelaaja pääsee oikean miekan sijaan heiluttelemaan sanan säilää. 

Kuten huumori, myös Monkey Islandin soundtrack on vertaansa vailla. Michael Z. Landin säveltämällä ääniraidalla kuullaan karibialaisia rytmejä reggaesta calypsoon. Pelin dramaattisesti alkava, mutta letkeäksi intoutuva avausteema on yksi Another Castlen rakastetuimpia biisejä