Another Castle Sings: So Long, and Thanks for All the Fish

Hitchhiker's guide to the galaxy

Another Castle Sings -postaussarjassa annetaan tällä kertaa puheenvuoro delfiineille!

Delfiinit ovat maapallon toiseksi älykkäin laji, ja ne jäävätkin älyssä kakkoseksi vain hiirille — ainakin jos on uskominen Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille -scifikomediaklassikkoa. Alun perin radiokuunnelmana ilmestyneessä ja sittemmin kirjoiksi, elokuviksi ja sarjakuviksi laajenneessa tarinassa maa-planeetta tuhoutuu, kun sen paikalle rakennetaan intergalaktinen ohitustie. Delfiinit tietenkin tietävät tuhosta jo hyvissä ajoin ja yrittävät jopa varoittaa ihmiskuntaa — laihoin tuloksin. 

Delfiinit päätyvät poistumaan maapallolta ennen sen tuhoutumista ja jättävät jälkeensä vain ytimekkään viestin: So long, and thanks for all the fish! Terve, ja kiitos kaloista! Kyseisen lausahduksen pohjalta on sävelletty samanniminen kappale vuonna 2005 ilmestyneeseen Linnunradan käsikirja -elokuvaan, ja myös AC on sovittanut kappaleesta oman versionsa.

Alkuperäisen kappaleen laulavat tietenkin delfiinit. Ne harmittelevat ihmiskunnan typeryyttä ja ihmisten välinpitämätöntä suhtautumista luonnon ihmeisiin. Loppujen lopuksihan kaikki olennot ovat kuitenkin yhtä elämän suuressa geenipoolissa. Entäpä mikä on delfiinien viimeinen toive ennen maapallon jättämistä? Tietysti makoisa kala-annos!

Leave a Reply

Your email address will not be published.