Another Castle Sings: Olipa kerran elämä

Olipa kerran -sarjan DVD-koteloita sekä osittain näkyvä nuottisivu.

Another Castle Sings -postaussarja jatkuu, ja vuorossa on tällä kertaa kunnon nostalgiapläjäys!

Erityisesti 80- ja 90-luvuilla lapsuuttaan eläneet eivät ole voineet välttyä Olipa kerran -animaatiosarjojen lumolta. Kukapa kerran nähtyään ja kuultuaan voisi unohtaa hieman tuhruisen animaatiojäljen ja kömpelösti toteutetut dubbaukset? AC:n biisivalikoimaan kuuluu vuonna 1988 Ylellä ensiesityksensä saaneen Olipa kerran elämä -sarjan ikoninen tunnusmusiikki.

Alun perin ranskalaista tuotantoa olevassa sarjassa perehdytään ihmiskehon toimintaan. Joka jaksossa tutustutaan johonkin elimistön osa-alueeseen, kuten verenkiertoon tai hormoneihin. Sarjan jaksoja on todistetusti hyödynnetty myös peruskoulun biologian tunneilla!

Henkilögalleriaan kuuluvat niin kehon poliiseina toimivat valkosolut, pulleina keltaisina poneina kuvatut rasvasolut kuin lihaksikkaat proteiinit. Ja pahiksia ovat tietysti bakteerit ja virukset! Kokonaisuutta orkestroi aivoissa elelevä, valkohapsinen Maestro.

Sarjan ranskankielisen tunnusmusiikin on säveltänyt Albert Barillé, ja alkuperäisversion esittää vuoden 1986 euroviisuvoittaja Sandra Kim. Kappaleen menevän kertosäkeen muistaa moni ranskaa taitamatonkin. La vie, la vie, la vie, la vie -hokemaa tehokkaampaa korvamatoa saa hakea!

Kappaleen sovitus puolestaan on turkulaisen sisarkuoromme Riverside Castlen käsialaa – kuorosiskoutta parhaimmillaan! ❤