Another Castle Sings: Mortal Kombat

Mortal Kombat -pelejä sekä Antoher Castle -kangaskassi

Test your might! Ysäritekno, väkivaltainen kaksintaistelu ja neliääninen naiskuoro toimivat yllättävän hyvin yhdessä. Tällä kertaa ohjelmistostamme esitellään Mortal Kombat -pelin tunnusmusiikki.

Mortal Kombat julkaistiin ensin 90-luvun alussa pelihalliversiona, mutta suosionsa se saavutti konsolipeleinä. Kiinalaiseen mytologiaan ja erilaisiin kamppailulajeihin perustuva taistelupeli on yksi genrensä suosituimmista.

Juonellisesti peli sijoittuu samannimiseen taisteluturnaukseen Earthrealmissa. Tavoitteena on edetä karsinnoissa ja voittaa satoja vuosia turnausta hallinnut Goro – nelikätinen Shokan-taistelija, joka on puoliksi ihminen ja puoliksi lohikäärme.

Another Castlen ohjelmistosta löytyvä kappale ”Techno Syndrome aka Mortal Kombat” julkaistiin vuonna 1993, ja tunnetaan nykyään sarjan tunnusmusiikkina. Kappale löytyy ensimmäisen konsolipelin mukana tulleelta cd-levyltä ja nousi sen, sekä vuoden 1995 elokuvan, myötä asemaansa sarjan teemakappaleena.

Mortal Kombat -pelisarjassa on tähän mennessä ilmestynyt peräti 11 varsinaista pääpeliä. Sarja on myös laajentunut erilaisten spin-off -pelien, elokuvien, televisiosarjan ja sarjakuvien myötä.

Nopeatempoisen teknokappaleen laulu kuorona vaatii sekä laulajilta että johtajalta keskittymistä ja eläytymistä. Yleisöä järkyttänyt, itkuakin aiheuttanut taisteluraivo löytyy parhaiten ottamalla sopiva ilme ja asettumalla tukevaan tappeluasentoon.

Fight!