Another Castle Sings: Jurassic Park

Dinosaurukset

Another Castle Sings -postaussarja vie tällä kertaa seuraajamme kiertoajelulle dinopuistoon! Esittelyvuoroon pääsee siis Jurassic Park -elokuvan eeppinen tunnari.

Vuonna 1993 julkaistu Jurassic Park perustuu Michael Crichtonin samannimiseen romaaniin, jossa tutkijat ovat onnistuneet herättämään eloon sukupuuttoon kuolleita dinosauruksia geenitekniikan avulla. Dinojen esittelyä varten perustetaan mahtipontinen teemapuisto, mutta kaikki ei tietenkään mene suunnitelmien mukaan…

Ilmestyessään Jurassic Park oli valtaisa kaupallinen menestys, ja se on poikinut vuosikymmenten saatossa lukuisia jatko-osia, puhumattakaan valtaisasta oheistuotteiden vyörystä. Erityisen kunnianhimoisia olivat elokuvan erikoistehosteet: dinosaurusten luomiseen käytettiin paitsi valtavia robottinukkeja, myös tolkuton määrä työtunteja tietokoneanimoinnin parissa.

Elokuvan jylhän soundtrackin on säveltänyt itse John Williams, 1900-luvun kenties tunnetuin elokuvasäveltäjä. Williamsin tavoitteena oli kuvata iloa ja ihmetystä, jota elävien dinosaurusten näkeminen voisi ihmisessä herättää. Heti elokuvan alkupuolella nähtävä kohtaus, jossa puistoon saapuvat tutkijat näkevät ensimmäistä kertaa brachiosauruksen astelemassa jylhissä maisemissa, on yksi elokuvahistorian ikonisimpia – eikä vähiten musiikkinsa ansiosta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.