Another Castle Sings: Into the West

Kuninkaan paluu -kirja

Another Castle Sings -postaussarja on Tolkien-tunnelmissa: tänään esittelemme Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu -elokuvasta tutun kappaleen Into the West.

Annie Lennoxin esittämä kappale soi elokuvan lopputekstimusiikkina, ja sen melodia muodostaa myös yhden Kuninkaan paluun soundtrackin teemoista. Sen variaatioita kuullaan elokuvassa aina kun viitataan Harmaisiin satamiin tai Valinoriin. 

Haikea kappale kuvastaa hyvin elokuvatrilogian lopun tunnelmia. Ilta saapuu, kuu nousee meren ylle, ja kaukana kuuluvat lokkien huudot. Valkeat laivat ovat saapuneet noutamaan väsyneen vaeltajan; pitkän seikkailun päätteeksi on viimein mahdollista levätä. Fran Walshin kirjoittamat lyriikat perustuvat osittain Tolkienin alkuperäiseen tekstiin.

“Ja laiva purjehti Suurelle Merelle ja länteen kunnes eräänä sateisena yönä Frodo tunsi viimein ilmassa suloisen tuoksun ja kuuli veden yli kantautuvaa laulua. Ja silloin hänestä tuntui samalta kuin Bombadilin talossa kun harmaa sadeverho muuttui hopeaksi ja lasiksi ja vetäytyi pois, ja auringon ponnahtaessa taivaalle hän näki valkeat rannat ja niiden takana kaukaisen vihreän maan.”

Into The West sai aikoinaan parhaan alkuperäiskappaleen Oscarin – yhden Kuninkaan paluun peräti yhdestätoista pystistä. Kuninkaan paluun ilmestymisestä tulee muuten loppuvuodesta kuluneeksi 20 vuotta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.