Another Castle Sings: Skye Boat Song

Skotlannin nummimaisema

Another Castle Sings -sarjassa matkustetaan tällä kertaa Skotlannin jylhille nummille ja sumuisille saarille, kun esittelyyn pääsee Outlander-televisiosarjasta tuttu Skye Boat Song.

Outlander kertoo sairaanhoitaja Clairesta, joka vuonna 1945 vierailee muinaisen kivikehän luona ja astahtaa vahingossa 200 vuoden päähän menneisyyteen, keskelle jakobiittikapinaa. Luvassa on paitsi taistelujen melskettä, myös romantiikkaa ja tietenkin salskeita skottisotureita kilteissään. Outlander perustuu Diana Gabaldonin samannimiseen kirjasarjaan, jonka ensimmäisen osan ilmestymisestä tulee nyt kesäkuussa kuluneeksi jo 30 vuotta!

Sarjan avauskappaleena soiva Skye Boat Song on vanha skotlantilainen sävelmä, joka on alun perin kertonut kruununtavoittelijakuningas Charles Stuartin pakomatkasta Skyen saarelle jakobiittikapinan tuoksinassa. Suosittu melodia on vuosien saatossa soinut niin Doctor Whossa, Dexterissä kuin Sinkkuelämää-sarjassakin, ja lukemattomat artistit Tom Jonesista Tori Amosiin ovat levyttäneet siitä omat versionsa. AC:n ohjelmistossa Skye Boat Song on ollut toivottu kappale erityisesti hääkeikoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.