Another Castle Sings: Good Omens Theme

Hyviä enteitä -kirja

Another Castle Sings -postaussarja on maailmanlopun tunnelmissa: tällä kertaa esittelemme Good Omens -televisiosarjan tunnarin.

Good Omens (suomeksi Hyviä enteitä) on Terry Pratchettin ja Neil Gaimanin yhdessä kirjoittama, vuonna 1990 ilmestynyt fantasiaromaani. Vuonna 2019 sai ensi-iltansa kirjaan perustuva, Michael Sheenin ja David Tennantin tähdittämä minisarja.

Tarinan keskiössä ovat enkeli Aziraphale ja demoni Crowley, kaksi epätodennäköistä ystävystä, jotka ovat asustaneet Maassa Taivaan ja Helvetin edustajina jo vuosituhansia. Kun he saavat vihiä Maata uhkaavasta mahdollisesta Armageddonista ja viimeisestä taistelusta, he alkavat yhteistuumin juonia sen estämistä. Asiat eivät tietenkään suju ihan suunnitelmien mukaan… 

David Arnoldin säveltämässä tunnarissa valssaavat enkelit ja demonit: säveltäjä on kappaleessa pyrkinyt kuvaamaan paitsi pääparivaljakon ystävyyttä, myös koko sarjaa ilmentävää kaaosta: kokonaisuus pysyy vain juuri ja juuri hallinnassa ja lopun ajan merkit ovat ilmassa. Kappaleessa on kieroutuneen tivolimusiikin tunnelmaa.

Good Omensille on muuten lupailtu kakkoskautta vielä tämän kesän aikana!

Leave a Reply

Your email address will not be published.